HET BOUWSYSTEEM

HET SYSTEEM VOOR IEDEREEN

Wij hebben een bottom-up systeem ontwikkeld waarbij we de innovatieve, ambachtelijke kracht van ‘de makers’ in de bouw combineren met de visionaire en conceptuele kracht van ontwerpende en adviserende partijen. Daarmee ontwerpen we niet alleen regeneratief (duurzaam, sociaal en ecologisch), vanaf initiatief tot oplevering werken we vanuit ons een regeneratief ecosysteem met alle ketenpartners aan continu verbeterende schoolgebouwen!

Beheer je gehele gebouw

Ons beheersysteem voorziet in eenvoudig te bedienen klimaat-, licht- en lucht- en audiobeheersing. en zonwering. Onze data gedreven, open-source software van Loxone geeft daarnaast alle gewenste inzichten in verbruik en een intelligente distributie en beheersing van energie.

toekomstbestendig

Ons concept is ontworpen in lijn met de Paris Proof standaarden. Onze bouwfysisch uitmuntende gebouwschil speelt volledig in op klimaatadaptatie, daarnaast zijn onze gebouwen zeer energiezuinig. Onze elementen zijn losmaakbaar ontworpen en gemaakt van biobased materialen voor maximale circulariteit. Tot slot is ons exterieur natuurinclusief en daarmee ook aanpasbaar op elk gewenste stedenbouwkundige context.

Maximale flexibilteit voor de meest gepersonaliseerde school ooit!

Onze gebouwen geven maximale flexibiliteit vanuit elke discipline

  • Constructief: zodat het concept van de (draag)structuur flexibel inspeelt met elke onderwijsconcept en elke vorm van aanpassing of uitbreiding
  • Bouwkundig: Alle bouwkundige elementen zijn volledig circulair te ontmantelen, bij onze montage maken we gebruik van met een volledig demontabele en hernieuwbare elementen met droge verbindingen
  • Installatietechnisch: Ons installatiesysteem is te koppelen aan elk energiesysteem (WKO, stadsverwarming, etc.)

Aanpasbaar op gebouwniveau

Relatie school – Kinderdagverblijf

Het concept geeft maximale ruimtelijke flexibiliteit in de keuze hoe de school en het kinderdagverblijf zich tot elkaar verhouden. Gescheiden, geïntegreerd of elke specifieke tussenvorm?

Uitbreidbaarheid

Het gebouw is in de toekomst eenvoudig uit te breiden, zowel horizontaal als verticaal. Dit begint uiteraard bij de constructie, waarbij het constructief detail gelijk is voor zowel de gevel- als de middenstramienen. Hiermee spelen we perfect in op groei in leerlingen!

Centrale hal

Alle (constructieve) elementen zijn volledig circulair te ontmantelen, we werken immers met een volledig demontabele en hernieuwbare constructie met droge verbindingen. Dit komt prachtig tot uitdrukking bij het vloerenspel in de centrale hal.

Flexibiliteit in je onderwijsconcept

Elke nieuwe school moet ten minste in staat zijn in te spelen op dagelijkse flexibiliteit, bijvoorbeeld als een leraar ziek is. Wij gaan echter veel verder! Ons concept biedt in gebruik alle gewenste flexibiliteit in relatie tot het gewenste onderwijsconcept. Wij laten zelfs zien hoe we binnen reeds gerealiseerde scholen binnen één schoolvakantie van onderwijsconcept kunnen veranderen.